Hvorfor festival

Vi vil gi revylagene i Midt-Norge et løft samtidig som vi vil gjøre noe positivt lokalt og bygge identitet.

Styrke revymiljøet

Formålet med festivalen er å bidra til å løfte revy- og teaterlivet i Midt-Norge. Humorfestivalen i Hemne er ment som et springbrett for revymiljøet i regionen, mot Norsk Revyfestival på Høylandet.

Et steg på veien til Høylandet

For mange revylag er steget stort fra det lokale samfunnshuset og opp til de store scenene i NM i revy på Høylandet. Med Humorfestivalen vil revylagene få mulighet til å opptre i en profesjonell sammenheng og høste erfaring fra det.

Skape lokal identitet

Humorfestivalen er en positiv kraft i og rundt Hemne. Omlag 200 frivillige deltar i arrangementet, og det er aldri vanskelig å finne entusiastiske folk. Det ser ut som om festivalen skaper glede og engasjement i bygda. Alle i Hemne har et slags eierforhold til festivalen, noe som vises gjennom høye publikumstall på forestillingene og stor deltakelse ved andre arrangementer.

Gi folk en opplevelse

Humor er viktig for å trives. Humor gjør oss gladere og det åpnes dører mellom folk. Vi blir ikke så redde og kommer nærmere hverandre. Da blir vi mer romslige overfor oss selv og overfor andre. Humor er også en viktig drivkraft i både næringsliv og kulturliv.

Mer info

Her får du litt fakta om Humorfestivalen i Heim.
> Hvorfor festival
Vi vil gi revylagene i Midt-Norge et løft samtidig som vi vil gjøre noe positivt lokalt og bygge identitet.
Festivalen arrangeres av en utrolig hyggelig gjeng på omlag 200 personer.
Hemne har blitt til Heim og festivalen har fått nytt navn: Humorfestivalen i Heim.
Festivalen ble arrangert første gang i 2002. Her finner du info om tidligere festivaler.